Târgul de Crăciun din municipiul Tulcea îşi deschide porţile mai devreme anul acesta, respectiv în data de 29 noiembrie, comparativ cu anii trecuţi, când inaugurarea avea loc pe 30 noiembrie sau 1 decembrie. Târgul organizat de Primăria Tulcea, în parteneriat cu Agropieţe S.A. Tulcea, va funcţiona timp de mai bine de o lună, în perioada 29 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2024 pentru a cuprinde şi perioada Crăciunului pe rit vechi.

„Am discutat despre perioada de desfăşurare a Târgului de Crăciun şi s-a stabilit între 29 noiembrie 2024 şi 7 ianuarie 2025 pentru a prinde şi Crăciunul pe stil vechi”, ne-a declarat directoarea Agropieţe Tulcea, Rodica Pascale.

Atmosfera festivă va fi animată de programe muzicale şi alte evenimente ce vor fi anunţate pe toată perioada Târgului.

Autorităţile urmează să definitiveze programul evenimentelor organizate în cadrul Târgului de Crăciun.

Şi anul acesta, cel mai probabil, căsuţele cu diverse suveniruri tradiţionale şi produse alimentare nu vor lipsi din Piaţa Civică, şi nici concertele de colinde.

Anul trecut, rafalele foarte puternice de vânt au provocat numeroase avarii la reţeaua de iluminat public, astfel încât inaugurarea iluminatului festiv nu a fost posibilă în data de 1 decembrie, aşa cum era programat, ci pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.