Primarul Ştefan Ilie şi 19 din cei 21 de consilieri locali declaraţi aleşi şi-au preluat vineri mandatele în cadrul unei ceremonii în care membrii noului Consiliu Local al municipiului au depus jurământul. Primarul Ştefan Ilie a depus tot vineri jurământul, dar cu două ore înainte de ceremonia desfăşurată la sala Mihail Kogălniceanu, şi a prezentat înregistrarea jurământului în faţa judecătorilor.

Dintre cei 21 de membri ai legislativului local tulcean, doar 19 au depus jurământul, supleanţii care vor intra în Consiliul Local în locul lui Ştefan Ilie, care a candidat şi pentru funcţia de consilier pe lista PNL şi, respectiv, în locul lui Nicu Bibu, care rămâne city manager, urmând să depună jurământul la o dată ulterioară.

Consilierii locali care au depus jurământul sunt: Andaluzia Luca – PSD, Ştefan Ionuţ Paul – PSD, Gabriel Dorin Ţiu – PSD, Anca Suhov – PSD, George Liboşi – PSD, Georgiana Voicu – PSD, Daniel Trofim – PSD, Cristian Olteanu – PSD, Şinghi George – PNL, Claudia Alina Frandeş – PNL, Viorica Pavel – PNL, Constantin Ciureanu – PNL, Lucian Furdui – AUR, Cătălin Gabriel Cârlan – AUR, Sadîca Zoica – AUR, Adelina-Paula Simian – AUR, Octavian Motoc – ADU, Tatiana Haliţ – ADU şi Cristian Anton – SOS.

„În primul rând le mulţumesc tuturor tulcenilor pentru dialogul şi cooperarea continuă în  cei patru ani ai primului mandat de primar al municipiului Tulcea. Nu a fost deloc uşor, nici pentru locuitorii municipiului, nici pentru mine, însă principalele dorinţe de reconstrucţie generală, de aplicare corectă şi fără discriminare a legislaţiei, de atragere a fondurilor europene în toate domeniile de activitate şi de realizare a unui dialog eficient între cetăţeni şi autoritatea locală”, a declarat Ştefan Ilie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, prezent la eveniment, a spus că îşi doreşte o colaborare strânsă între cele două instituţii administrative.

„Am ţinut să vin la această depunere de jurământ pentru că eu consider că în viitorul apropiat, în următorii patru ani, trebuie să schimbăm inclusiv modalitatea de lucru şi de cooperare în discuţiile noastre, mă refer la Consiliul Judeţean şi Primăria Tulcea.  Vreau să vă felicit pentru mandatele pe care le-aţi obţinut, mă refer la consilierii locali, domnule primar să-ţi dea Dumnezeu sănătate să le poţi duce pe toate, fiindcă sunt multe de făcut. (…) În municipiul Tulcea lucrurile sunt într-o perpetuă schimbare pozitivă spun eu, pentru că eu am fost un om care am spus, şi discutam cu multă lume, şi în campanie, şi în afara campaniei, am o zicală preluată, <<Nu poţi să faci omleta până nu spargi ouăle>>. Adică deranjul creat este dat de faptul că nimic nu se poate face fără un minim, sau un deranj mai mare, pentru multitudinea de investiţii. Mă refer la străzi, investiţii care au presupus schimbarea în totalitate de la conducte de apă, de canalizare, energie electrică, inclusiv asfalt, toaletare, ş.a.m.d. Sunt eforturi care s-au făcut, nu este uşor, impactul este major, fiindcă suntem într-un areal destul de restrâns în municipiul Tulcea, şi atunci şi deranjul pentru oameni este mult mai resimţit. Cred că unii au îmbătrânit, adică eu, alţii vin din spate, cred că a venit vremea să ne aplecăm mult mai atent către ceea ce înseamnă problematica oraşului nostru. (…) Fără o unitate pe principii corecte şi pe date corecte mergem cu viteza a doua, în loc să mergem cu viteza a cincea sau a şasea. Eu am speranţă în înţelepciunea celor două administraţii judeţene şi municipale că vor găsi o formulă perfect lucrativă, pentru că timpul lucrează în defavoarea noastră. Mi-aş dori o colaborare strânsă între cele două unităţi administrative, să ne privim instituţiile ca două partenere de drum, fiindcă tulcenii aşteaptă să vadă că noi lucrăm în aceeaşi direcţie”, a declarat Horia Teodorescu în cadrul ceremoniei.

Priorităţile din următorul mandat de primar sunt pentru Ştefan Ilie continuarea proiectelor începute, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea patrimoniului cultural şi încurajarea mediului de afaceri.

„În primul rând continuarea proiectelor începute, pentru că una dintre problemele ridicate de cetăţenii municipiului, mai ales în perioada de campanie, a fost <<Ce facem? Trebuie să terminăm proiectele de investiţii>>, pentru că avem un număr foarte mare de străzi care sunt în execuţie, au provocat disconfort, alte străzi care vor începe să fie reabilitate, este una din axele de dezvoltare. De asemenea, atragerea fondurilor europene sau a tuturor fondurilor nerambursabile reprezintă o altă componentă majoră a următorului mandat. Bineînţeles, dezvoltarea patrimoniului cultural tulcean, şi aici vorbim de totalitatea elementelor de cultură şi tradiţie multietnică, de proiecte pentru dezvoltarea turismului şi a celorlalte activităţi care să scoată municipiul Tulcea în evidenţă şi nu în ultimul rând încurajarea mediului de afaceri prin politici prin care le putem pune la dispoziţie atât elemente de infrastructură, cât şi facilităţi de ordin economic şi fiscal care aduc locuri de muncă şi bunăstare”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Potrivit primarului Ştefan Ilie, viceprimarii municipiului şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean vor fi aleşi în funcţie în cadrul unor şedinţe în luna decembrie.