Anul 2014, tot fără speranţe de mai bine pentru omul de rând

Despre economie cu administratorul Carniprod S.A., Nicolae Ciuleac

Anul 2014 îl începem în ceaţă, la propriu, cu o situaţie macroeconomică destul de bună, dar cu o situaţie la nivel microeconomic destul de slabă, fără prea mult cash, dar cu multe datorii, fără încredere, fără prea mult consum, fără construcţii, fără noi credite la bancă, fără prea multe investiţii sau angajări, fără majorări de salarii şi fără un răspuns mai clar la întrebarea „cât mai durează criza?”.

Am căutat un răspuns bătând la uşa unuia dintre cei mai prosperi oameni de afaceri ai judeţului Tulcea, Nicolae Ciuleac. Administratorul Carniprod S.A. ne-a oferit câteva răspunsuri legate de ceea ce înseamnă starea de fapt a economiei mioritice.

În ceea ce priveşte viitorul economic, previziunile lui Ciuleac sunt în nuanţe de gri şi negru. Economia ţării este măcinată de management anapoda, de cancerul numit muncă la negru, un fenomen despre care tot mai mulţi spun că ar fi tolerat de autorităţi, iar cei care ar trebui să se îngrijească de binele acestei ţări au drept stindard interesul personal. Sunt doar câteva din elementele care alcătuiesc realitatea actuală care nu are nimic în comun cu „poezia” marilor specialişti care îşi răcesc gura în show-uri de televiziune.

Carniprod S.A. administrator Nicolae Ciuleac

 

 

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA