Vestul de poveste

Bodega care a pus pe jar un cartier

O bodegă a făcut ca paharul cu răbdare al cetăţenilor din Cartierul Vest să dea pe afară. Nu este orice fel de bodegă, ci una care a reuşit să-şi conserve autenticitatea în ultimii 20 de ani.

Dacă de la Revoluţie, în oraş, capitalismul a plămădit hoteluri de cinci stele, aici, în cartierul de Vest, bodega cu pricina a rămas la fel. Tot din tablă şi tot într-un vagon se face comerţ „european” cu alcool. Sunt voci conform cărora această crâşmă şi-ar găsi degrabă un loc în Cartea Recordurilor la capitolul „aşa nu se mai poate”. Locatarii din zonă acuză că această crâşmă este un focar de infecţie şi un adevărat loc de pelerinaj al oamenilor străzii.

bodega care a pus pe jar Cartierul de Vest din Tulcea

„Este ceva ordinar, domnule! Nici ultima bodegă dintr-un sat uitat de lume nu arată în halul acesta. Uitaţi-vă şi dumneavoastră. O adunătură de table pe un vagon care îţi dă impresia că se poate prăbuşi în orice clipă. Nu demult, au făcut şi foc înăuntru. Tot fumul ne intră în case. Nu poţi scoate o rufă în balcon, la uscat”, ne-a declarat Maria D. de 40, locatar din zonă.

Aspectul bodegii care a pus pe jar un cartier întreg ar pune pe fugă potenţialii clienţi ai celor care deţin imobile în zonă pe care le oferă spre închiriat.

 

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA