Aromânul care exportă zeci de mii de berbecuţi în ţările arabe:

„Nu plecăm după tradiţie, plecăm după oportunităţi” spune Caraman Taşcu, un fermier tulcean inspirat care a câştigat pariul cu zootehnia

berbecuţi în ţările arabe

Provine dintr-o familie săracă de aromâni, ajunşi din nordul Greciei în România, în primele decenii ale secolului trecut.  Viaţa l-a supus la multe încercări şi l-a adus pe Taşcu Caraman aici, în ţinuturile bătute de vânt ale Dobrogei de Nord. De la terminarea facultăţii, Taşcu Caraman a activat numai în domeniul agrozootehnic, fiind şef de complex şi director de IAS în comuna Baia, dar şi director general la Direcţia Agricolă din Tulcea, în perioada 1991-1995. A devenit întreprinzător privat din anul 1995 şi este asociat cu un alt împătimit de agricultură, Gore Iancu.

La început, Caraman a cultivat terenuri luate în arendă, după care a trecut la zootehnie, mai exact la activitatea legată de creşterea şi îngrăşarea porcilor. În 2007 a renunţat la ferma de porci pentru că nu mai aducea profit. Începând cu 2011, se ocupă în principal de creşterea şi îngrăşarea berbecuţilor la ferma din Baia.