Finanţarea acordată de primărie ONG-urilor, cu un miliard mai mare faţă de anul trecut

 Pentru 2014, autorităţile locale pun la bătaie o sumă totală de 4,5 miliarde de lei vechi, faţă de 3,5 miliarde, bugetul alocat în 2013

ONG -urile prmesc finanțare mai mare din partea primăriei

Aşa cum primarul Hogea anunţa înainte de aprobarea bugetului municipiului pe 2014, Consiliul Local a găsit în cele din urmă resursele necesare pentru a majora suma alocată sesiunii de finanţare a activităţilor de interes comunitar implementate de asociaţiile nonprofit. Astfel, de la 350.000 lei, cât se preconiza a fi bugetul aferent acestui capitol, s-a ajuns, într-un final, la o sumă disponibilă de 450.000 lei.

Potrivit edilului şef al oraşului, motivul pentru care municipalitatea a luat decizia de a aloca mai mulţi bani este multitudinea de evenimente la organizarea cărora va trebui să contribuie în acest an autorităţile locale. În ceea ce priveşte finanţarea cultelor religioase recunoscute de lege, suma alocată este similară celei de anul trecut: 200.000 lei.

Atât în cazul sesiunii de finanţare a proiectelor ONG-urilor, cât şi celei adresate cultelor religioase, perioada de depunere a solicitărilor este 3 – 31 martie (ora limită – 16.00).