Nu-i de glumă cu insolvenţa!

Comuna Nalbant, pe „linie moartă” în următorii trei ani

Primarul Ion Nicolae: „Nu vom mai putea demara lucrări de investiţie, reparaţii, ci doar angaja cheltuieli de administrare”

comuna Nalbant primarul Ion Nicolae în insolvență

De la finele lunii ianuarie, comuna Nalbant a intrat în insolvenţă, procedură demarată la solicitarea autorităţilor locale de aici. Primarul Ion Nicolae (PDL) a susţinut, ieri, o conferinţă de presă pe acest subiect în cadrul căreia a anunţat că se va întâlni, săptămâna viitoare, cu administratorul judiciar, cu care va stabili detaliile planului de redresare.

Din punctul de vedere al primarul Ion Nicolae, vina pentru situaţia în care a ajuns comuna, obligată să ducă în spate o datorie de nouă milioane de euro, aparţine edililor care au deţinut mandatele în perioadele 2004 – 2008 şi 2008 – 2012: Marin Chiscop (PRM) respectiv Iohan Klein (PNL). Unul a încheiat contractul păgubos cu firma italiană care voia să exploateze cariera din zonă, celălalt nu a făcut toate demersurile necesare pentru a desfiinţa respectivul contract şi a evita obligarea la plata daunelor câştigate în instanţă de investitor.