Consilierii judeţeni Pro România au solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea pentru punerea la dispoziţie a unor echipamente medicale şi asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în cadrul unei campanii de depistare a cancerului de col uterin demarată de peste trei săptămâni la nivelul judeţului.

Campania de recoltare analize şi consult ginecologic pentru depistarea cancerului de col uterin se derulează în baza unui parteneriat cu o echipă de medici de la Institutul de Oncologie Bucureşti.

„Vreau să vă cer sprijinul dumneavoastră, pentru că nu vrem să ne oprim doar la trei comunităţi, ci să parcurgem întregul judeţ, inclusiv municipiul Tulcea. Apelez la dumneavoastră pentru a ne sprijini în localităţile unde cunoaşteţi factori de decizie mai bine decât noi, să ne fie pus la dispoziţie un centru unde să putem face recoltările şi o sală de aşteptare. Aş vrea, dacă se poate, să discutăm inclusiv cu spitalul dacă ne pot pune la dispoziţie o masă ginecologică portabilă şi două persoane asistente pentru a testa cât mai multe persoane într-o zi. Ştiu că pe acest program spitalul are angajaţi asistenţi pentru a face aşa ceva. Vrem să testăm cât mai multe femei, deoarece costul pentru o testare poate ajunge la 400 de lei şi este o sumă destul de mare pentru buzunarul oricărui cetăţean”, a spus Liliana Marinescu, reprezentanta grupului Pro România, în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.