Tribunalul i-a respins cererea de anulare a actului administrativ

Primarul comunei Văcăreni rămâne demis prin Ordinul Prefectului

primarul comunei Văcăreni, Sterian Gherghişan

Primarul comunei Văcăreni, Sterian Gherghişan, a pierdut o nouă bătălie cu judecătorii. Zilele trecute, magistraţii Tribunalului Tulcea au respins ca nefondată cererea acestuia de anulare a Ordinului Prefectului prin care a fost eliberat din funcţie ca urmare a condamnării pentru fapte de corupţie, primită anul trecut, în două instanţe (Judecătoria Măcin şi Curtea de Apel Constanţa). În acest moment, atribuţiile primarului Gherghişan sunt îndeplinite de viceprimarul comunei, Costel Neagu.

Sterian Gherghişan fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor; fals intelectual, în formă continuată.

La data de 30 aprilie 2013, instanţa din oraşul Măcin l-a condamnat pe Gherghişan la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, dar primarul din Văcăreni a atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa.