Peste 1.800 de gospodării din comuna Jurilovca vor primi zilele acestea, gratuit, câte un pachet de 50 de măşti de protecţie, a anunţat primarul Eugen Ion.

Măsura vine după ce luni dimineaţă primarul comunei a lansat o consultare publică în rândul cetăţenilor cu privire la achiziţia de măşti de protecţie, iar în aceeaşi zi în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local a fost aprobată propunerea de achiziţie, din bugetul local.

În total este vorba de 1.811 de gospodării care vor beneficia de măşti.

„Am lucrat pe repede înainte, luni dimineaţa am dat drumul la consultare, seara am făcut şedinţa, iar astăzi facem achiziţia cu termen de livrare de 24 de ore. În următoarele două zile eu cred că vom începe distribuirea măştilor. Le mulţumesc consilierilor locali care au dat dovadă de solidaritate şi care au aprobat în unanimitate această propunere ce încurajează respectarea regulilor de combatere a efectelor coronavirusului. În plus, am speranţa că măsura ne va ajuta să trecem mai uşor peste aceste luni în care cel mai important este să ne protejăm pe noi şi pe toţi cei apropiaţi”, a transmis primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Procentul de vaccinare în rândul populaţiei din comuna Jurilovca era în urmă cu câteva săptămâni de aproximativ 35%, însă, în ultima perioadă solicitările au crescut.

„În ultimele zile solicitările pentru vaccinare sunt destul de mari. În urmă cu câteva săptămâni aveam un procent de vaccinare de circa 35% în rândul populaţiei. Avem un centru medical cu medici de familie unde se pot programa şi unde nu stau foarte mult, în aceeaşi zi se şi vaccinează”, a precizat primarul Eugen Ion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.