Paradoxul turismului deltaic: să deţii legal o barcă şi să nu poţi să-ţi aduci clienţii la ponton

paradoxul turismului să nu îți poți transporta turiștii cu barca proprie

În acest moment, toţi proprietarii de hoteluri sau pensiuni care efectuează cu propriile bărci transferul turiştilor din Portul Tulcea la unităţile lor de cazare sunt în ilegalitate

În ultima perioadă, o dată cu apropierea noului sezon turistic, s-au înteţit discuţiile dintre proprietarii de hoteluri sau pensiuni şi autorităţi pe marginea perspectivelor din acest domeniu în 2014. Ca în fiecare an, patronatul a ridicat problema supra-taxării şi a cerut intervenţii mai serioase din partea autorităţilor judeţene la nivelul infrastructurii de acces în deltă. În acest context, conducerea Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării (APTDD) a apelat chiar şi la parlamentarii de Tulcea pentru a-şi face cunoscute doleanţele la Bucureşti.

Una dintre acestea se referă la transferul turiştilor din Tulcea la unităţile de cazare din deltă. Probabil mulţi nu ştiu acest lucru, dar derularea serviciilor de transport cu bărci proprii este ilegală în acest moment, deşi ambarcaţiunile cu care se efectuează această activitate sunt înregistrate şi în regulă din punct de vedere tehnic.