În aşteptarea zilelor de 1 şi 8 Martie,

Afacerea „Ghiocelul” înfloreşte la Slava Cercheză

Afacerea „Ghiocelul" de 1 și 8 martie

Primăvara este unul din anotimpurile îndelung aşteptate, oamenii fiind sătui de iarna obositoare şi rece, cu zăpezi abundente şi geruri polare. Ghiocelul a fost dintotdeauna considerat ca fiind unul din vestitorii primăverii. Anul acesta însă, temperaturile extreme de ridicate din lunile decembrie şi ianuarie au făcut ca simbolul anotimpului verde să facă simţită prezenţa primăverii mult mai devreme decât în mod tradiţional.

Locuitorii din Slava Cercheză şi-au făcut de câţiva ani obiceiul de a culege aceste flori gingaşe din pădurile care înconjoară localitatea şi de a le vinde comercianţilor interesaţi care, la rândul lor, le distribuie florăriilor din toată ţara. Astfel, ghioceii de Slava ajung în vazele iubitorilor de flori din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, Timişoara, Iaşi, Bucureşti sau Cluj.

Activitatea naşte adevărate afaceri de familie în care sunt implicaţi aproape toţi membrii. Aceştia ies cu mic, cu mare la cules de flori şi străbat pădurile la pas, cu coşuri sau găleţi, căutând cele mai sănătoase şi mai frumoase exemplare.