Reabilitarea bazilicii paleo-creştine de la Niculiţel va începe săptămâna viitoare

Reabilitarea bazilicii paleo-creştine de la Niculiţel

Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a găzduit, ieri, conferinţa de parcurs din cadrul proiectului „Reabilitare şi modernizare imobil – conservare monument paleo-creştin Niculiţel”. Este vorba despre o investiţie finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 5: „Dezvoltarea durabilă şi promova-rea turismului”. Valoarea contractului de finanţare este de 11.424.309 lei.

La conferinţa de presă a participat şi primarul comunei Niculiţel, Florin Pascale, care a făcut precizarea că deja a fost semnat contractul de finanţare pentru un centru de informare.

Până la această dată, au fost atribuite următoarele contracte: „servicii de informare şi publicitate” (în data de 3 decembrie 2013 s-au finalizat lucrările de realizare şi montaj a celor trei panouri temporare), „servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului” şi „servicii de consultanţă în domeniul managementului”. Totodată, şeful CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a anunţat că săptămâna viitoare ar putea fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru  reabilitarea monumentului paleo-creştin de la Niculiţel.