Serbările de 1 şi 8 martie, fără interdicţii de la Inspectoratul Şcolar

1 şi 8 martie serbări

La Tulcea sărbătorile primăverii nu vor fi interzise în şcoli. Comitele de părinţi vor fi cele care împreună cu dascălii vor avea deplina putere să decidă dacă vor organiza sau nu serbări pentru a marca zilele de 1 şi 8 martie.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dumitru Damian, spune că nu s-a pus niciodată problema restricţionării acestui gen de manifestări în şcolile din Tulcea pe fondul tensiunilor generate de scandalurile de corupţie din învăţământ la nivel naţional.

Este bine să se interzică serbările lunii martie în şcoli tocmai pentru a elimina un posibil teren propice pentru noi scandaluri cu cadouri oferite profesorilor? Voci din rândurile părinţilor tulceni spun că trebuie făcută o delimitare clară între gestul de a oferi o floare unui dascăl şi mult hulitul cadou.

„Nu cred că este bine să se interzică aceste serbări. Este bucuria copilului să ofere o floare sau o felicitare învăţătoarei. Nu poţi fura bucuria unui copil. Cred că se exagerează”, ne-a declarat Ioana A. de 34 de ani.