Transporta fără acte mai bine de 200 de kilograme de peşte

Este vorba de un prahovean care la solicitarea oamenilor legii nu a putut prezenta documente justificative pentru întreaga cantitate

200 de kilograme de peşte fără acte

Transportul ilegal de peşte a fost depistat în urma unui control în trafic efectuat pe raza localităţii Măcin de poliţişti din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea. Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan la volanul căreia se afla A.I. în vârstă de 38 de ani cu domiciliul pe raza judeţului Prahova.

„În autoturism a fost găsită cantitatea de 235 de kilograme de peşte din specia caras pentru care, persoana în cauză, nu deţinea  documente justificative de provenienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al STFP Tulcea, inspector principal de poliţie, Natalia Agihioleanu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar celui în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”.