Procurorii DNA scapă primăria Ceatalchioi de faliment

procurorii DNA salvează primăria Ceatalchioi de la faliment

Alături de primăria Nalbant, care încă are de achitat o datorie istorică de 9 milioane de euro către un investitor italian, comuna Ceatalchioi se află, la rândul său, în clubul „select” al comunităţilor locale ce riscă falimentul din cauza incompetenţei foştilor conducătorilor administrativi.

Dacă în cazul celor de la Nalbant soluţia de avarie găsită de autorităţile locale a fost intrarea în insolvenţă, se pare că lucrurile au început să se mişte într-o direcţie corectă şi îmbucurătoare la Ceatalchioi. Aici, primarul Tudor Cernega are un culoar favorabil pentru a obţine în instanţă revizuirea deciziei privind plata celor 70 miliarde de lei în contul contractului de reparare, modernizare şi întreţinere a drumului spre Pardina (11 kilometri), implementat din bani europeni.

Acest lucru este posibil după ce procurorii constănţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis o rezoluţie potrivit căreia cele trei Hotărâri de Consiliu Local, datate în 2002 şi care au fost ataşate dosarului de solicitare a finanţării SAPARD, sunt false.