Dan Verbina despre poliţiştii care nu deranjează grupările de braconieri: „Unii lucrează numai pentru vechime în structurile de control. Banii contribuabilului sunt cheltuiţi pe plimbări în deltă”

Dan Verbina despre poliţiştii care nu deranjează braconierii

Delta Dunării a rămas întipărită în imaginea mass-media drept patria baronilor peştelui, a intereselor camuflate politic, a braconajului sălbatic protejat de autorităţi corupte. Oferă prezentul o altă faţă a Rezervaţiei? Despre realităţile deltei, cu bune şi rele, ne vorbeşte într-un interviu acordat cotidianului „Delta” Dan Verbina.

Politician şi om de afaceri de succes, Dan Verbina cunoaşte foarte bine realităţile din deltă, iar balta îl cunoaşte pe el.

Născut în 1960 în comuna Crişan, unde a şi ocupat funcţia de primar, Verbina a fost deputat în două mandate, fiind considerat de mass-media drept unul dintre baronii Deltei, după ce prin firma pe care o deţine, SC Wela SRL, a concesionat mai multe zone din Rezervaţie.

În prezent, Dan Verbina este simplu membru de partid în cadrul PSD, însă a rămas unul dintre cei mai puternici oameni pe platforma de afaceri cu peşte în deltă, fiind şi preşedinte al Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării.