Soluţie la nepăsarea faţă de propria istorie

Primarul Hogea susţine supraimpozitarea clădirilor de patrimoniu şi terenurilor abandonate

rimarul Hogea sustine supraimpozitarea cladirilor de patrimoniu

Deşi mic, municipiul Tulcea are o încărcătură istorică deosebită, evidenţiată şi de multitudinea de clădiri de patrimoniu care încă mai există în centrul oraşului. Lăsate în paragină din cauza costurilor de restaurarea ridicată, imobilele se află, din păcate, în proprietatea privaţilor. Acest lucru face ca autorităţile locale să aibă pârghii restrânse de sancţionare a proprietarilor, care se referă în special la nerespectarea regulilor de salubritate.

Conştient de faptul că municipiul ar arăta mult mai bine dacă toţi cei care deţin clădiri istorice în centrul municipiului le-ar restaura, primarul Constantin Hogea spune că sprijină această idee avansată de edilul de la Oradea.

În ceea ce priveşte clădirea de pe strada Progresului, este vorba de fostul han în care s-a semnat actul româno-turc de revenire a Dobrogei la România după ocupaţia turcească. Respectivul imobil a fost cumpărat de o firmă privată în cadrul procesului de privatizare, deşi Primăria Tulcea a solicitat cedarea către administraţia locală, pentru a-i da o utilitate publică.