Începe curăţenia de primăvară, pompierii se pregătesc pentru ce-i mai rău

curăţenia de primăvară

Primăvara a sosit, motiv pentru ca gospodari vor începe cu mic, cu mare, curăţenia prin curţi sau grădini. Potrivit statisticii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Delta” Tulcea însă, demararea campaniei de primăvară implică, de obicei, şi o creştere alarmantă a numărului de incendii izbucnite ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor cu vegetaţie uscată. Din păcate, în cele mai multe cazuri focul se extinde la gospodăriile populaţiei sau la păduri, provocând însemnate pagube materiale.

Pentru a evita producerea unei situaţii nedorite, specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU „Delta” Tulcea au elaborat un set de recomandări cetăţenilor şi operatorilor economici care deţin sau administrează terenuri agricole.

Totodată, pentru prevenirea şi reducerea arderilor necontrolate, Inspecţia de Prevenire, prin inspectorii de specialitate, desfăşoară în această perioadă controale inopinate pentru identificarea terenurilor şi depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate şi sancţionarea contravenţională a acestora conform legislaţiei în vigoare.