Fosta rampă de gunoi de la Niculiţel, împădurită

rampă de gunoi împădurită

Este vorba de efectul unei acţiuni pusă în mişcare în baza unui parteneriat al Direcţiei Silvice cu unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ. Operaţiunea de plantare a avut loc de curând, fiind parte într-o amplă campanie educativă verde prinsă în calendarul activităţilor dedicate „Lunii plantării arborilor”.

„În cadrul lunii plantării arborilor avem o serie de manifestări care au ca scop dezvoltarea conştiinţei forestiere. Direcţia Silvică a încheiat cu mai multe şcoli o serie de parteneriate, scopul acestora fiind de a aduce în atenţia opiniei publice rolul şi importanţa pădurilor şi în principal importanţa plantării terenurilor degradate.  Un exemplu practic este acţiunea de plantare de la Niculiţel”, ne-a declarat directorul tehnic al Direcţiei Silvice Tulcea, Costel Petcu.

La acţiunea de împădurire a fostei rampe de gunoi de la Niculiţel au participat elevi de la Şcoala Gimnazială „Nichifor Ludovig”, personal silvic şi cetăţeni din localitate. La eveniment a fost prezent şi primarul comunei, Florin Pascale, edilul participând şi el alături de voluntari la acţiunea de împădurire.