Golănii în sănătate: reţete eliberate pentru morţi la Tulcea

Reţete eliberate pentru morţi

Mafia medicamentelor are ramificaţii şi la Tulcea. Controale recente al Casei de Sănătate au scos la iveală o serie de manevre prin care statul este dus cu preşul.

În urma controalelor efectuate de către Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Tulcea, în farmacii au fost identificate mai multe nereguli în ceea ce priveşte eliberarea reţetelor medicale. Inspectorii Casei de Sănătate au constatat faptul că s-au eliberat reţete şi pentru persoane decedate, în acest fel statul fiind prejudiciat.

„Am avut controale recente în urma cărora s-a constatat că în unele farmacii s-au eliberat reţete medicale pentru persoane decedate. Ţin să precizez că în anumite situaţii au existat circumstanţe atenuante, în sensul că reţeta a fost înscrisă în sistemul electronic după ce aceasta a fost eliberată. Aceasta este explicaţia tehnică a situaţiei. O eroare pentru care cei vinovaţi vor plăti oricum”, ne-a declarat şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Tulcea, ec. Eugenia Vasile.