Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat două persoane care transportau 80 kilograme de peşte, fără a deţine documentele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Prinsi cu sacul la pescuit

” În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-au depistat, în zona portului Tulcea, pe A.M. de 37 ani şi M.T. de 40 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Ilfov, având asupra lor patru saci din rafie care conţineau cantitatea de 80 kilograme de peşte din specia caras. Persoanele în cauză nu au putut justifica provenienţa peştelui cu documente legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Tulcea, Natalia Agihioleanu.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Celor doi bărbaţi le-au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere şi transport peşte fără documente legale”.