Transferarea Portului Tulcea în administrare locală, taxe mai mari pentru cetăţeni

Transferarea Portului Tulcea la autoritățile locale

Fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, consideră că transferarea Portului Tulcea în administrare locală nu este potrivită şi că în acest moment bugetul local nu îşi poate permite o asemenea povară financiară. Pe de altă parte, eurocandidatul liberal este de părere că un transfer al falezei către administraţia locală poate fi posibil în baza unor discuţii cu  APDM Galaţi.

„Din punctul meu de vedere, aici lucru-rile ar trebui să fie tranşate într-un alt mod. Administraţia locală se ocupă de tot ce înseamnă faleză şi APDM  se ocupă de tot ce ţine infrastructura portuară. Acest lucru poate fi tranşat între părţi”, a declarat Ramona Mănescu la Tulcea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mănescu susţine că faleza ar putea fi foarte bine administrată local, nu însă şi Portul. Fostul ministru al Transporturilor spune că un eventual transfer al Portului Tulcea la administraţia locală ar însemna o creştere a taxelor generată de neputinţa unui buget lo-cal de a susţine activitatea portuară.