Percheziţii la stânele ciobanilor sibieni: poliţiştii le-au confiscat ţigările şi tutunul pentru fumat

ciobanilor sibieni

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Rurală, şi cei ai Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat, în week-end, patru percheziţii domiciliare la locuinţele şi stânele a patru ciobani sibieni care îşi pasc oile în zona satului Lunca. În urma verificărilor, oamenii legii au confiscat de la aceştia 18 pachete de ţigări de contrabandă marca „Plugarul”, tutun pentru fumat, tuburi pentru ţigări şi un dispozitiv manual pentru fabricat ţigarete.

Cel mai probabil, ţigările confiscate de poliţişti erau pentru consum personal, ceea ce nu înseamnă, însă, că sibienii vor scăpa de o investigaţie deja demarată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

Aceasta a mai precizat că poliţiştii de investigare a fraudelor cercetează, în acest moment, persoanele în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deţinere de produse accizabile supuse marcării, nemarcate în afara unui antrepozit fiscal autorizat.