Se depun cererile pentru acordarea cotelor de lapte

cotelor de lapte se depun

De ieri, operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe sunt aşteptaţi la APIA să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2013/2014.

Oficialul APIA spune că la Tulcea sunt aşteptaţi să depună cereri pentru acordarea cotelor de lapte în jur de 1.300 de producători.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului. Precizăm că, în funcţie de cota de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme).

Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

Precizăm că, producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională.