Societatea Energoterm SA Tulcea va încheia lucrările de debranşare de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice pentru circa 50-60%  de apartamente, dintr-un total de aproximativ 1.250 de cereri înregistrate.

„De la începutul anului am înregistrat circa 1.250 de cereri de debranşare, iar din experienţa anilor trecuţi cred că se vor soluţiona în jur de 50%-60%”, ne-a declarat directorul Energoterm SA, Nicuşor Bîscă.

În ceea ce priveşte datoriile istorice pe care asociaţiile de proprietari le au către furnizorul de energie termică, acestea au crescut în luna iunie cu 200.000-300.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Datoriile asociaţiilor nu prea aveau cum să scadă în această perioadă din cauza pandemiei. La sfârşitul lunii iunie datoriile erau în creştere cu circa 200.000-300.000 de lei faţă de perioadă similară a anului trecut. Dacă se păstrează preţurile de producţie de acum nu cred că va mai fi o creştere. În ceea ce priveşte preţul de facturare la populaţie este treaba autorităţilor locale”, a precizat directorul Energoterm.

Din anul 2015, Energoterm SA este singurul furnizor de energie termică în sistem centralizat din municipiul Tulcea, numărul unităţilor de locuit care beneficiază de serviciile fostei regii locale fiind de circa 10.000.

În prezent Energoterm înregistrează peste 9.700 de abonaţi, iar directorul estimează o scădere a acestora.

„Probabil că vor rămâne în jur de 9.000 de abonaţi. Mai avem circa 280 de societăţi comerciale, respectiv instituţii, grădiniţe, primărie, CJ”, a spus Nicuşor Bîscă.