Direcţia de Sănătate Publică face testări HIV gratuite

testări HIV gratuite

Luni, la primele ore ale dimineţii, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din municipiu se vor efectua testări HIV gratuite.

„Testările se fac în intervalul 7.30 – 10.00 şi sunt parte în calendarul acţiunilor dedicate marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii”, a precizat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, dr. Laura Militaru.

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Testarea pentru virusul HIV implică de obicei două teste distincte. Nici unul nu detectează virusul HIV în sine, ci doar anticorpii la virusul HIV prezenţi în organism. Testul Elisa este administrat de două ori, fiind un test foarte sensibil. Două rezultate pozitive ale acestui test conduc la efectuarea testului Western Blot, care este mai puţin sensibil, dar mai specific.