Veste bună pentru STP Tulcea: Guvernul va acorda şi transportului local reducere la plata supraaccizei

Dan Lucian Bălan: „Directorul executiv al Uniunii Române de Transport Public a confirmat faptul că Guvernul României a decis deja ca reducerea de 4 eurocenţi să se aplice şi la transportul public” 

Veste bună pentru STP Tulcea

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care Codul Fiscal a fost modificat în aşa fel încât marii transportatori de mărfuri să beneficieze de o deducere de 4 eurocenţi la noua acciză de 7 eurocenţi introdusă în preţul final al combustibililor. De la această „super-reducere”, aplicabilă până şi transporturilor Poştei Române, au fost însă exceptate serviciile de transport public local.

Negru pe alb, în actul adoptat de Executiv se specifică faptul că de această deducere pot beneficia cei care efectuează „transport propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri şi cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone, precum şi pentru transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3. De asemenea, reducerea se aplică şi pentru transporturi poştale”.