Ziua Mondială a Sănătăţii, sub sloganul „Entităţi mici, pericol mare!”

Ţânţarii şi căpuşele au făcut zeci de victime printre tulceni

dr. deputat Neviser Zaharcu: „Dacă ne referim la meningita West Nile, boala este mortală mai ales atunci când este contractată de persoane cu sistemul imunitar slăbit “

Ziua Mondială a Sănătăţii

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an, în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948, şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

În acest an, tema campaniei este reprezentată de bolile transmise prin vectori.  În România, campania de celebrare a Zilei Mondiale a Sănătăţii, având sloganul „Entităţi mici, pericol mare!”, este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În luna mai a anului trecut autorităţile sanitare activau comandamentul de monitorizare a virusului West Nile. Faptul că Delta Dunării este o zonă cu risc la meningita virală a fost confirmat, din păcate, în 2013 de o serie de cazuri care au presupus spitalizarea a două persoane, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat boala transmisă de ţânţarul ucigaş.