IMM-urile şi primăriile din Tulcea au ignorat banii europeni pentru internet

banii europeni pentru internet

Mediul privat din judeţul Tulcea nu se arată interesat de posibilitatea de a accesa finanţări europene pentru realizarea de reţele internet. Deşi Ministerul Agriculturii a efectuat deja o a doua prelungire a termenului până la care cei interesaţi ar fi putut depune proiecte, interesul a rămas la cota zero.

Pot accesa această finanţare agenţii economici care se încadrează în categoria IMM-urilor. Este vorba de acele firme care au minimum 10 angajaţi.

„Măsura se adresează în primul rând privaţilor. Din păcate, până la această dată nu a fost depus niciun proiect pentru finanţare. Este surprinzător şi pentru mine”, ne-a declarat directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Tulcea, Dragoş Popescu.

Proiectele se depun până pe 11 aprilie. Nu este, însă, exclus să se ia în calcul în aceste condiţii o nouă prelungire a termenului până la care se pot depune aceste proiecte. Din câte se pare, reticenţa mediului IMM la accesarea acestor fonduri ar fi generată de condiţiile în care se face alocarea financiară.