Misterul dispariţiei aeronavei Malaysia Airlines, dezlegat: cutia neagră, localizată de o navă construită la Tulcea!

Directorul VARD, Tudorel Ţopa, confirmă faptul că nava care participă în prezent la operaţiuni de cercetare în Oceanul Indian a fost construită la Tulcea

Malaysia Airlines aeronava dispărută reperată de o navă construită la VARD Tulcea

O navă care participă la ora actuală la operaţiunile de identificare a aeronavei Malaysia Airlines care s-a prăbuşit în condiţii încă neelucidate în Oceanul Indian a fost construită de navaliştii de la VARD Tulcea. Nava australiană „Ocean Shield” a detectat, zilele acestea, o pereche de semnale ce ar putea proveni de la cutia neagră a aeronavei dispărute. Localizarea semnalelor ar putea permite echipelor de căutare să reducă semnificativ aria ce trebuie cercetată pentru a găsi rămăşiţele aeronavei care a dispărut în data de 8 martie, având 239 de persoane la bord. Clasa de navă implicată în această potenţială descoperire are legătură cu şantierul naval Tulcea!

Construită la Tulcea prin STX OSV Soviknes – Norvegia, nava a fost achiziţionată de Marina Regală Australiană pentru operaţiuni civile de ajutor umanitar în caz de dezastre şi ca suport pentru vasele de război de la antipozi.