Şoferii care nu acordă prioritate, luaţi în vizor de agenţii de la Rutieră

Şoferii care nu acordă prioritate, luaţi în vizor de agenţii rutieri

Nu mai departe de ieri vă prezentam o statistică îngrijorătoare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) cu privire la accidentele de maşină petrecute pe „zebră”. Aşa cum spuneam, punctul „negru” pe harta producerii accidentelor pe trecerea de pietoni este, fără îndoială, municipiul Tulcea, unde de la începutul anului trecut şi până în acest moment au avut loc nu mai puţin de 27 astfel de incidente, din totalul de 31.

Ca urmare a acestui fapt, Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea a demarat o campanie pe două linii: traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii pietonilor de către conducătorii auto, dat fiind faptul că acestea sunt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere la nivelul oraşului nostru.

Astfel, poliţiştii au aplicat un număr total de 88 sancţiuni contravenţionale pietonilor pentru traversare neregulamentară, cu o valoare de 4.675 lei. De asemenea, au fost aplicate 18 amenzi în valoare de 3.060 lei şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Reprezentanţii IPJ Tulcea ţin să precizeze că acţiuni similare se vor desfăşura şi în perioada următoare.