cezar-jipa-se-pare-caIarnă grea în municipiu.

Şeful Serviciilor Publice locale spune că societatea pe care o conduce nu a fost amendată de Poliţie pentru modul în care a intervenit pe străzile din oraş, ba dimpotrivă, a primit felicitări.

Aşa cum era de aşteptat, iarna a lovit crunt, din nou, municipiul Tulcea. Ieri, la primele ore ale dimineţii, deşi cel puţin străzile din centrul oraşului erau desfundate, nu mulţi şoferi s-au încumetat să se aventureze prin „iadul alb”. Majoritatea celor care au „îngroşat” traficul erau taximetriştii, utilajele de intervenţie ale S.C. Servicii Publice S.A. şi autobuzele societăţii locale de transport public.

Toate maşinile înaintau, însă, foarte greu, din când în când convoaiele de curajoşi fiind oprite în loc de câte o maşină ale cărei roţi începuseră să se învârtă, neputincioase, în gol pe gheaţa de sub zăpadă.

Din păcate, utilajele cu lamă trimise de conducerea Serviciilor Publice locale „rad” toată zăpada, până la gheaţă, lucru care face mai mult rău decât bine. Acest lucru cumulat fiind cu faptul că, spre deosebire de amestecul de nisip şi sare (interzis prin lege începând cu această iarnă!), clorura de sodiu nu prea pare să aibă niciun efect asupra gheţii.

Potrivit directorului societăţii de servicii publice, Cezar Jipa, în intervalul duminică -luni s-au consumat 40 tone clorură, 3 tone fulgi de clorură şi 10 tone amestec nisip – sare. Pe străzi au acţionat cinci lame, trei cisterne şi 56 de muncitori manuali.

„Am muncit la capacitate maximă, cu 60 de oameni am decis să facem două cărări în Piaţa Civică pentru a facilita cetăţenilor traversarea pieţei, după care am trecut la deszăpezirea trotuarelor. Am deszăpezit trotuarele din faţa primăriei şi prefecturii, acum urmează şi trecerile pentru pietoni. Din punctul nostru de vedere, am intervenit cât de bine s-a putut. Nu am fost amendaţi de Poliţie pentru modul în care ne-am făcut treaba, ba mai mult, am primit felicitări. Am avut un utilaj care s-a stricat, însă a fost reparat în două ore. Din fericire, se pare că viscolul se va potoli iar pe ger vom lucra cu mai mult spor. Mai avem 60 de tone de clorură iar alte 80 sunt pe drum. Să sperăm că vor ajunge în cel mai scurt timp, însă rămâne de văzut. Activitatea de preluare a gunoiului menajer se desfăşoară normal”, ne-a declarat Cezar Jipa, directorul S.C. Servicii Publice S.A.