peste-150-de-politistiLa Izvoarele, oamenii legii au intervenit pentru deblocarea unui în care se aflau doi adulţi şi trei copii minori

În contextul atenţionării de cod galben şi portocaliu de ninsori şi vânt puternic la nivelul regiunilor din sud şi sud-estul ţării, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea a dispus măsuri în consecinţă, astfel încât la nivelul judeţului nostru au acţionat peste 150 de poliţişti, în vederea limitării efectelor fenomenelor meteo extreme.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii IPJ Tulcea, poliţiştii tulceni au utilizat peste 40 de mijloace auto, pentru a evita situaţiile în care persoane plecate la drum rămân înzăpezite, blocate în trafic sau ajung să fie expuse unor situaţii de risc.

Chiar şi aşa, nu au lipsit situaţii la limită, care au necesitat intervenţia poliţiştilor tulceni. Duminică, în jurul orei 14.00, oamenii legii din cadrul Postului de Poliţie Izvoarele au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în afara localităţii, un autoturism în care se aflau doi adulţi şi trei copii minori a rămas blocat în zăpadă.

„În scurt timp, poliţiştii s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul indicat, unde au preluat pe cei cinci ocupanţi ai autoturismului, din care trei copii cu vârste între şapte luni şi cinci ani, aceştia au fost transportaţi, în siguranţă, în localitatea Izvoarele, unde au fost preluaţi de autorităţile locale”, a spus insp. princ. Dorin Visterneanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Nalbant au fost sesizaţi prin apelul la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în afara localităţii, un microbuz în care se aflau nouă persoane a rămas blocat în zăpadă.

Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au de-plasat la locul indicat, unde au deblocat auto-vehiculul înzăpezit, microbuzul şi-a continuat deplasarea ajutat de utilajele de deszăpezire.

„Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg. Sfătuim cetăţenii să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate. De asemenea, le reamintim şoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante”, a mai precizat insp. princ. Dorin Visterneanu.