transportul-public-din-orasPrin municipiu, se circulă în condiţii de iarnă grea iar cele mai mari probleme par să le aibă autobuzele din parcul auto al societăţii locale de transport public (STP). Aşa cum s-a întâmplat şi la ninsoarea de acum două săptămâni, cel mai greu se mişcă pe trasee autobuzele albe, de mici dimensiuni, vechi de zeci de ani şi cu sute de mii de kilometri la bord.

Ieri dimineaţă, un total de 18 autobuze au fost trimise de conducerea STP pentru a-i transporta pe călătorii tulceni la destinaţie. Întârzierile au fost destul de mari, spre nemulţumirea cetăţenilor, care au aşteptat zeci de minute, în ger.

Potrivit directorului STP, Dan Lucian Bălan, decizia de a ţine „cutiuţele” albe pe străzile oraşului, în ciuda stării precare a carosabilului, a fost luată în principal din cauza subdimensionării parcului auto al societăţii locale. Ca o soluţie pentru creşterea aderenţei acestui tip de autobuz, s-a luat decizia de a amplasa saci plini cu nisip în partea din spate a maşinilor.

„Luni (n. r. – ieri), am ieşit cu 18 autobuze pe toate liniile pe care STP le acoperă în municipiu. Nu am avut probleme deosebite, însă au existat blocaje create doar din cauza taximetriştilor. Din păcate, în momentul în care un taxi nu mai poate înainta în faţa autobuzului, este extrem de dificil să-l urneşti din loc. Am ieşit pe trasee inclusiv cu autobuzele albe, de mici dimensiuni. Avem o soli-citare de la Poliţie să le retragem din circulaţie, însă pentru a creşte aderenţa acestor maşini am decis să le punem saci plini cu nisip în partea din spate”, ne-a informat directorul STP, Dan Lucian Bălan.