Sezonul estival nu aduce doar turişti în Delta Dunării, ci şi mai multe controale ale poliţiştilor pe apele fluviului. O mare parte din turişti sunt transportaţi prin Deltă cu ambarcaţiuni mari şi ultrarapide. De multe ori, conducătorii acestor ambarcaţiuni merg cu viteză excesivă.

Din acest motiv, ieri, poliţiştii tulceni în cooperare cu Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Autoritatea Navală au desfăşurat o acţiune de prevenţie şi constatare a neregulilor în Delta Dunării cu ajutorul ambarcaţiunilor din dotare şi a unui radar mobil. Controlul integrat al autorităţilor statului a urmărit atât legalitatea transportului de persoane, respectarea normelor specifice navigaţiei pe Dunăre, cât şi legalitatea accesului în Deltă.

În cadrul acţiunii au fost depistate şalupe cu turişti fără bon fiscal, ţigări de contrabandă, dar şi conducători de ambarcaţiuni care nu au răspuns semnalelor acustice de oprire ale poliţiştilor, iar în ciuda eforturilor de a-i prinde, aceştia au ambalat motoarele puternice şi au reuşit să se facă nevăzuţi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.