Primarul Hogea: O mare parte din produse au fost donate cu sprijinul Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”

O cantitate considerabilă de produse necesare asigurării actului medical în lupta cu noul coronavirus au fost donată ieri Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de către Primăria Tulcea prin intermediul unui partener de nădejde, Asociaţia „Dăruieşte Aripi” din Constanţa.

Cel care a gestionat distribuţia materialelor este primarul Constantin Hogea, care susţine că a dorit să strângă o cantitate importantă de produse pentru a veni în sprijinul uneia dintre cele mai solicitate secţii în această perioadă.

Au fost donate 150 de măşti chirurgicale, 50 de combinezoane impermeabile, 15 lavete de suprafaţă, 1,5 kg dezinfectant suprafeţe, 25 de recipiente de dezinfectant pentru mâini, 48 de role de hârtie, 150 de litri de hipoclorit de sodiu, 40 metri liniari molton, 50 de săpunuri solide, 60 de kituri igienă-produse pentru pacienţi, 20 de baxuri de apă plată, un dozator industrial de apă, dar şi două termometre cu infraroşu de care personalul are foarte mare nevoie.

„Aşa cum am reuşit să fim de folos atât unităţilor sanitare independente de spital, precum staţii de salvare, cabinete medicale, inclusiv secţii din spital, am zis să adunăm o su-mă de materiale cât mai consistente şi diverse pentru a sprijini şi Secţia de Boli Infecţioase. O mare parte din materiale au fost donate cu sprijinul Asociaţiei <<Dăruieşte Aripi>> prin doamna Alina Pătrăhău, care a mai fost în Tulcea într-o activitate de sprijin a zonei medicale. În urma unei discuţii de aproape o săptămână pe care am avut-o cu ea, joi ne-a anunţat că toate materialele pentru Tulcea au fost strânse şi ne-a rugat să trimitem o maşină ca să le ridicăm”, ne-a declarat, ieri, primarul Constantin Hogea.

Edilul îi mulţumeşte doctorului epidemiolog Rodica Gîrleanu, dar şi întregii echipe pentru efortul deosebit pe care îl depun.

„Îi mulţumesc pe această cale doamnei doctor epidemiolog de la Secţia de Boli Infecţioase Rodica Gîrleanu, pentru efortul deosebit pe care îl depune, atât ea cât şi toate fetele. Am stat undeva în zona curată din afara secţiei şi am predat tot ce am adus. Mulţumim întregii echipe, pentru că stau acolo cu orice risc, nu prea mai au legătură cu familia şi sunt în prima linie. Evident că am acelaşi respect şi faţă de celelalte secţii, dar oamenii aceştia chiar merită toată aprecierea şi trebuie sprijiniţi prin orice. Oamenii din prima linie întotdeauna în front cam pică primii şi sunt eroii bătăliei. Noi nu ne dorim să pice niciuna dintre ele, chiar ne-am rugat să le dea Dumnezeu sănătate şi să fie conştienţi că îi sprijinim şi  înţelegem foarte bine eforturile pe care le fac şi riscurile la care se supun. Din acest punct de vedere, comunitatea tulceană are acel gest de jos pălăria în faţa unor asemenea oameni!”, a transmis primarul Constantin Hogea.

Dr. Rodica Gîrleanu: „Ne-a dat un curaj în plus faptul că ne-a apreciat“.

Medicul epidemiolog Rodica Gîrleanu din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase este cea care s-a ocupat de preluarea materialelor şi spune că demersul primarului Constantin Hogea şi faptul că le apreciază eforturile le dă mai mult curaj în lupta cu virusul.

„Mi se pare un lucru extraordinar că s-au gândit la noi şi ne-au adus materiale sanitare, mai ales că noi suntem cei din prima linie. Am observat că avem toată susţinerea domnului primar, care ne-a spus că dacă mai avem nevoie de ceva să îl anunţăm, pentru că va încerca să le procure de unde se mai găseşte. Ne-a dat un curaj în plus faptul că ne-a apreciat. Eu consider că de bază sunt asistentele şi infirmierele, noi, medicii, mai puţin. La momentul acesta, boala funcţionează după un protocol şi orice medic de medicină generală ştie să îl aplice, dar asistentele sunt cele de care trebuie să avem grijă, pentru că dumnealor se expun cel mai mult. Ne vor mai trebui halate chirurgicale şi combinezoane impermeabile, pentru că acelea se consumă cel mai mult”, ne-a declarat dr.  Rodica Gîrleanu.