Primăria Tulcea a continuat ieri seria acţiunilor de sprijinire Spitalului Judeţean. De data aceasta, materialele de protecţie au mers către Secţia de Oftalmologie, demersul fiind posibil datorită Asociaţiei „Totul este Posibil” şi inimoasei Eliza Niţescu, preşedintele organizaţiei.

Echipamentele donate constau în bonete de unică folosinţă, dezinfectanţi, ochelari de protecţie, combinezoane, mănuşi şi măşti.

„În baza relaţiilor cu societatea civilă şi cu foarte multe ONG-uri şi asociaţii cu care noi colaborăm de cel puţin 2 ani de zile şi în dorinţa noastră de a încerca să fim de ajutor tuturor secţiilor din Spitalul Judeţean, astăzi, în baza unei donaţii făcute de Asociaţia <<Totul este Posibil>>, am zis că este bine să mergem şi la Secţia de Oftalmologie. Îi mulţumim astfel doamnei preşedinte Eliza Niţescu. Probabil că sprijinul nostru nu este la nivelul solicitărilor dintr-o secţie a unui spital, dar cred că este unul bine-venit pentru a mai acoperi puţin din lipsuri. Vom continua aceste demersuri, chiar dacă vor fi secţii la care probabil vom ajunge şi a doua oară. Încercăm pe cât posibil să fim de folos SJU şi nu numai, pentru că am mai fost şi la Staţia de Salvare, medicii de familie, etc. Noi ajutăm sănătatea tulcenilor şi cu cât  sunt mai mulţi cu atât mai bine”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Primarul menţionează faptul că toate aceste donaţii sunt posibile datorită relaţiilor verificate în timp de seriozitate, determinare, implicare.

„În ceea ce îi priveşte pe cârcotaşii care spun că nu primăria este cea care dă, sunt de acord cu faptul că cei care oferă sunt partenerii noştri cu care colaborăm. Aş vrea să se înţeleagă că foarte mulţi cer, dar nu pentru toată lumea este acest sprijin, pentru că toată această activitate se bazează pe nişte relaţii verificate în timp de seriozitate, determinare, implicare. Contează foarte mult şi cât de mult îşi doreşte primarul să beneficieze de acest sprijin, de modul cum relaţionează primarul cu aceste asociaţii şi cât de mult insistă pentru acest sprijin. De regulă aceste asociaţii sunt curtate şi sunt sub presiunea multora care vor. Toată lumea vrea, dar nu toţi primesc. Atât timp cât oamenii au căpătat încredere în relaţia cu noi, evident că ne ajută. Suntem onoraţi de aceste parteneriate, pentru că ori de câte ori am solicitat acest lucru ne-au ajutat. Unii ne-au trimis materialele aici, pentru alţii am delegat noi transport la Constanţa”, a transmis primarul Constantin Hogea.

Şefa secţiei de Oftalmologie, dr. Carmen Manga, s-a arătat foarte încântată de gestul primăriei şi i-a mulţumit edilului. La rândul său, asistenta Gabriela Ţarălungă, cea care a preluat materialele sanitare, a subliniat că este prima donaţie primită de Secţia de Oftalmologie.

„De la combinezoane, ochelari, măşti şi altele, toate sunt binevenite. Măştile de protecţie sunt printre cele mai importante în această perioadă şi ne sunt de mare ajutor. Este prima donaţie pe care o primim şi pe această cale îi mulţumim domnului primar Constantin Hogea pentru sprijinul acordat şi implicarea de care dă dovadă”, a spus asistenta Gabriela Ţarălungă.