Aproximativ 7 kilometri de drumuri din interiorul comunei Ceamurlia de Jos urmează să fie asfaltate. Investiţia de aproximativ 900.000 de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Mai exact, prin proiect se vor asfalta 15 străzi din satul Lunca.

„Pentru modernizare străzi avem toată documentaţia de-pusă la AFIR, aşteptăm avizarea Proiectului Tehnic şi îi dăm drumul la treabă. Cu proiectul de modernizare al şcolii primare din Lunca suntem pe ultima sută de metri, am publicat de curând caietul de sarcini pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, ne-a declarat Dumitru Stan, viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Ceamurlia de Jos.

Tot la Ceamurlia de Jos există interes pentru proiecte cu bani europeni şi din mediul privat. Prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării în comună s-au accesat proiecte cu finanţare europeană în agricultură. Sunt nu mai puţin de 25 de proiecte în sumă de 3,5 milioane de euro prin care se dezvoltă ferme, se înfiinţează exploataţii agricole şi se înfiinţează chiar şi un centru de depozitare produse agricole.

„Mă bucură faptul că banii europeni ajută la reabilitarea şcolii primare din Lunca. Tot cu bani europeni se vor asfalta drumuri în Ceamurlia de Jos. Este în acelaşi timp remarcabil faptul că avem iniţiativă şi în rândul localnicilor şi mă refer aici la proiectele susţinute cu bani europeni în agricultură. Iată că acolo unde se munceşte apar şi rezultatele”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.