Consiliul Judeţean Tulcea va distribui peste 130.000 de măşti destinate protejării populaţiei din judeţ. Astfel, la începutul săptămânii viitoare vor fi distribuite 60.000 de măşti pentru populaţia din municipiul Tulcea. Distribuirea măştilor se va face prin intermediul Crucii Roşii.

Modul de distribuire în municipiu a fost gândit prin cele 151 de asociaţii de locatari, ţinând cont de numărul de locuinţe de la bloc precum şi numărul gospodăriilor individuale.

De asemenea, diferenţa va fi distribuită în judeţ, pe localităţi în funcţie de numărul de locuitori, prin intermediul comitetului de situaţii de urgenţă de la nivelul fiecărei localităţi.

„Răspundem astfel numeroaselor solicitări din partea tulcenilor şi încercam să venim în sprijinul tuturor având în vedere obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise începând cu 15 mai. În acest sens, urmează să procedăm la o nouă achiziţie într-un termen destul de scurt, astfel încât să acoperim, atât cât putem, nevoia pe care populaţia judeţului nostru o are. Sperăm că şi alte entităţi ne vor urma exemplul în efortul nostru de a-i proteja pe tulceni. Ca de fiecare dată, suntem alături de cetăţenii judeţului, deoarece sprijinindu-ne unii pe alţii, vom trece mai uşor peste această perioadă dificilă. Vă transmit tuturor sănătate şi vă rog să aveţi grijă de voi şi de cei dragi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.