Primăria Municipiului Tulcea a anunţat, luni, începerea lucrărilor complexe de reabilitare a străzii Mahmudiei. Lucrarea se va efectua în etape, iar în primă fază circulaţia a fost închisă pe tronsonul Elizeului – Amurgului. Lucrările au început cu sistemul de canalizaţie, toate cablurile suspendate urmând să treacă în subteran, astfel stâlpii vor fi eliminaţi. De asemenea, se vor monta cutii noi pentru branşamentele electrice, cablurile internet şi TV vor fi îngropate şi se vor monta noi stâlpi de iluminat. Totodată, în următoarele zile vor începe lucrările de excavaţie a străzii, de realizare a infrastructurii de piatră, de schimbare a bordurilor şi a tuturor capacelor de canalizare, urmate de straturile de asfalt, potrivit informaţiilor transmise de viceprimarul George Şinghi pe pagina sa de Facebook.

„Sunt lucrări mult aşteptate de cei din zonă şi nu numai, lucrările fiind mult întârziate de procedurile de anulare şi reluare a licitaţiei de lucrări. Însă lucrările se vor executa responsabil, iar după 35 de ani fără intervenţii, vom avea în toamnă o nouă stradă la standarde corespunzătoare”, a precizat George Şinghi.

Ca şi pe strada Păcii, pe Mahmudiei vor fi scoşi stâlpii de pe trotuare iar conductele electrice vor fi introduse în subteran.

Tot pe aceste străzi, Mahmudiei şi Eternităţii, am emis autorizaţia de construire şi la scoaterea stâlpilor de pe trotuare şi îngroparea conductelor electrice în subteran, aşa cum am făcut şi pe Păcii, astfel încât să nu mai avem cabluri care

Lucrările de reabilitare de pe strada Mahmudiei trebuiau să înceapă încă de anul trecut, dar contractul cu constructorul câştigător a fost anulat pentru că acesta nu şi-a respectat prevederile contractuale, primăria fiind nevoită să facă o nouă licitaţie.