„M-am alăturat voluntarilor Crucii Roşii, ca simplu cetăţean şi ca viceprimar”

Începând de marţi, voluntarii Crucii Roşii Tulcea sunt pe teren pentru a distribui tulcenilor care stau la case, măşti de protecţie, oferite gratuit de Consiliul Judeţean Tulcea.

După cum se ştie, de la 15 mai va fi obligatorie purtarea de măşti în spaţiile publice închise, iar viceprimarul Andaluzia Luca s-a alăturat voluntarilor şi a participat la distribuirea pachetelor de câte trei măşti.

 „Această măsură nu vine, însă, şi cu soluţii legate de procurarea măştilor care ne-ar putea feri de infectarea cu noul coronavirus. De aceea, Consiliul Judeţean Tulcea, alături de Crucea Roşie Tulcea, a demarat o acţiune de distribuire de măşti de protecţie, în special către categoriile defavorizate ale populaţiei. M-am alăturat voluntarilor Crucii Roşii, ca simplu cetăţean şi ca viceprimar. Încerc să ajut ca distribuirea măştilor de protecţie să se facă în prin-cipal către familiile defavorizate. În această primă fază vom distribui 65.000 de măşti, în pachete de câte trei măşti, în speranţa că vom putea acoperi cât mai mult din populaţia vulnerabilă a Tulcei. De aceea, vom şi colabora îndeaproape cu asociaţiile de proprietari, care, sperăm, ne vor ajuta să fim eficienţi. Aveţi grijă de dumneavoastră, de cei dragi şi de toţi cei din jur!”, ne-a declarat viceprimarul Andaluzia Luca.

Voluntarii Crucii Roşii sunt tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, care timp de 4 zile au muncit cu sârguinţă şi au reuşit să pregătească pentru livrare, într-un timp record, 20.000 de seturi de măşti.

„Ne bucurăm că alături de voluntarii Crucii Roşii a fost mereu şi o echipă formată din angajaţi de la Biblioteca Judeţeană <<Panait Cerna>> Tulcea, ajutorul şi exemplul lor fiind deosebit de valoros şi pentru asta le suntem recunoscători”, au transmis reprezentanţii Crucii Roşii Filiala Tulcea.

Consiliul Judeţean Tulcea a achiziţionat peste 130.000 de măşti destinate protejării populaţiei din judeţ, care vor fi distribuite populaţiei din municipiu şi în judeţ, pe localităţi în funcţie de numărul de locuitori, prin intermediul comitetului de situaţii de urgenţă de la nivelul fiecărei localităţi.