Mai bine de 500 de copii din comuna Luncaviţa vor beneficia de un pachet de investiţii cu fonduri europene în infrastructura şcolară din localitate.

Este vorba de construirea şi dotarea unui atelier şcoală dar şi a unor spaţii tehnologice şi, de asemenea, înfiinţarea unui afterschool pentru asigurarea accesului la educaţie a copiilor de vârsta antepreşcolară şi preşcolară.

Suma acestor proiecte înseamnă aproximativ 1,3 milioane de euro, investiţiile fiind finanţate prin ITI Delta Dunării.

„Pentru construirea şi dotarea unui atelier şcoală suntem la ora actuală în licitaţie de execuţie, iar pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Liceului Tehnologic <<Simion Leonescu>> s-a atribuit contractul şi urmează execuţia. Totodată, urmează să înceapă lucrările pentru înfiinţare-construire afterschool şi spaţiu de joacă”, a precizat primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

Se modernizează drumuri şi se extinde sistemul de alimentare cu apă.

Tot cu fonduri europene nerambursabile la Luncaviţa se va extinde sistemul de alimentare cu apă şi canalizare şi se vor asfalta 8,4 kilometri de drumuri.

„Cu aceste investiţii suntem în licitaţie de execuţie şi, de asemenea, va fi extins, modernizat şi dotat căminul cultural din comunitate. Pentru această investiţie s-a atribuit contractul şi urmează execuţia”, a precizat primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

„La Luncaviţa avem o sumă de investiţii în infrastructura şcolară locală de care vor beneficia aproximativ 500 de copii. Investiţia în educaţie este cea mai rentabilă pe termen lung. Investind în copiii noştri, în educaţia lor, investim în viitor. Tot cu bani europeni, prin ITI, se extinde reţeaua de apă şi se modernizează drumuri la Luncaviţa. Sunt investiţii importante pentru comunitatea locală”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Jude-ţean Tulcea.

În mediul privat, sunt 17 proiecte în sumă de aproximativ 541.000 euro cu care la Luncaviţa se dezvoltă exploataţii agricole şi apicole. Totodată sunt finanţate proiecte pentru construcţia de agropensiuni.