Aproximativ 6 kilometri de drumuri din comuna Sarichioi vor fi asfaltate, valoarea investiţiei angajată de administraţia locală fiind de 1 milion de euro. Proiectul este finanţat prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Suntem la faza avizării caietului de sarcini pentru licitaţie. În Sarichioi sunt prinse străzile Razelm, Orizontului şi Grădiştei, se vor face lucrări la Zebil şi va fi modernizat şi drumul către mănăstirea de la Visterna”, ne-a declarat primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

De asemenea, potrivit sursei, a fost atribuită licitaţia pentru reabilitare, modernizare şi extindere Cămin Cultural Sarichioi, o investiţie de aproximativ 470.000 de euro, cu finanţare prin mecanismul de Investiţii Teritoriale Integrate.

„Modernizarea drumurilor este, sunt convins, dorinţa fiecărui cetăţean din comuna Sarichioi. La fel de importantă este investiţia pentru promovarea tradiţiei şi obiceiurilor comunităţii ruşilor lipoveni. Remarc, de asemenea, interesul crescut pentru proiecte finanţate cu bani europeni în rândurile agenţilor economici. Aceste investiţii aduc bani în comunitate şi generează locuri de muncă. Sunt multe lucruri bune care se fac pentru că există mecanismul de Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Tot la Sarichioi, cu bani europeni, în mediul privat, se dezvoltă investiţii care valorifică inclusiv potenţialul turistic al zonei. Sunt 40 de proiecte în sumă de aproximativ 4,8 milioane de euro prin care se construiesc unităţi de cazare şi se dezvoltă exploataţii agricole

S-au realizat pensiuni agroturistice dar şi ferme vegetale şi apicole, legumicultura şi apicultura fiind o sursă de venit pentru populaţia locală.