Cu fonduri europene nerambursabile, 11,5 kilometri de drumuri din interiorul comunei Maliuc vor fi modernizate prin tratament dublu bituminos. Investiţia de 944.000 de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Noi sperăm ca primii şase, şapte kilometri să fie gata undeva la jumătatea lunii iulie. Sunt trei tronsoane prinse în investiţie la Gorgova, la Vulturu şi la Partizani”, ne-a declarat Nicoleta Sevastian, responsabil cu implementarea proiectelor cu finanţare europeană în cadrul Primăriei Maliuc.

Tot prin ITI, la Maliuc se vor crea facilităţi de acostare pentru ambarcaţiuni.

„Este vorba de un proiect finanţat prin ITI, Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020 prin care vom achiziţiona 9 pontoane de acostare. S-a organizat licitaţia şi urmează ca aceste pontoane să fie furnizate. Pontoanele de acostare vor fi amplasate la Maliuc, Ilgani, Vulturu şi Partizani”, a precizat oficialul primăriei Maliuc.

De asemenea, Căminul cultural din Maliuc va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile, în baza unui proiect finanţat prin ITI, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Proiectul se află în faza de contractare, avem cererea de finanţare semnată. Speranţa mea este să semnăm contractul în aproximativ două săptămâni şi să ne apucăm de achiziţie”, a precizat Nicoleta Sevastian.

Teren de sport multifuncţional şi dotări pentru situaţii de urgenţă.

În scurt timp la Maliuc va fi gata un teren de sport multifuncţional.

„Proiectul este în implementare şi se face cu bani europeni. Sperăm să finalizăm această investiţie în aproximativ două luni”, a spus  responsabilul cu implementarea proiectelor cu finanţare europeană în cadrul Primăriei Maliuc.

Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă a fost şi el dotat cu trei utilaje multifuncţionale tot în baza unui proiect finanţat cu fonduri europene. Prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării investitorii privaţi au accesat proiecte cu finanţare europeană în turism şi agricultură care se dezvoltă la Maliuc.

Sunt 8 proiecte în sumă de aproximativ 1 milion de euro prin care se construiesc unităţi de cazare şi se dezvoltă exploataţii agricole.

„Remarc o consistenţă a proiectelor cu finanţare europeană la Maliuc. Avem investiţii în modernizare drumuri, situaţii de urgenţă şi turism dar şi în zona sport-cultură. Mă bucură acest lucru şi este de apreciat munca depusă la construcţia acestor proiecte. Sunt investiţii care răspund unei game diverse de necesităţi într-o comunitate”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.