După ce zilele trecute, prin intermediul Primăriei municipiului, Secţia de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene Tulcea a fost dotată cu dispersoare şi separatoare, ieri, primarul Constantin Hogea a revenit cu măşti de protecţie şi un termoscanner.

Donaţia a fost posibilă cu sprijinul Fondului de Garantare a Creditului Rural şi Asociaţiei „Totul este posibil”, prin preşedinta Eliza Niţescu.

„Este vorba despre o donaţie de dispersoare şi separatoare destinate în special secţiei pentru copii. Separatoarele au fost deja montate. Chiar dacă Biblioteca Judeţeană, ca şi spitalul de altfel, nu intră în subordonarea instituţională sau financiară a Primăriei Tulcea, noi vrem să fim de folos tuturor celor care au nevoi. Pe noua legislaţie de prevedere a COVID-ului trebuie găsită o soluţie de separare chiar şi între cititorii unei biblioteci publice. Le-am mai oferit un termoscanner, măşti de protecţie şi tot ce presupune logistica de marcaj”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

De circa două luni, în contextul pandemiei de coronavirus, primarul Constantin Hogea a iniţiat mai multe demersuri prin care a sprijinit atât reprezentanţii zonei medicale din municipiu, cât şi pe cei ai zonei sociale şi culturale.