Aproximativ 7 kilometri de drumuri din interiorul comunei Mahmudia au fost asfaltate. Investiţia de 945.000 de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Mai exact, prin proiect s-au asfaltat 15 străzi din Mahmudia.

„Tot prin ITI mai avem proiectul pentru extindere şi modernizare reţele de apă şi canalizare, o investiţie de peste 700.000 de euro din fonduri europene. Aici suntem cu stadiul investiţiei undeva la 75%. Pe reţeaua de apă vorbim de peste 2000 de metri iar la canalizare se vor efectua peste 500 de branşamente”, ne-a declarat primarul comunei Mahmudia, Ion Şerpescu.

Prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării investitorii privaţi au accesat proiecte cu finanţare europeană în turism şi agricultură care se dezvoltă la Mahmudia.

Sunt 11 proiecte în sumă de 3,6 milioane de euro prin care se construiesc unităţi de cazare şi se dezvoltă exploataţii agricole.

„Asfaltarea drumurilor, extinderea reţelei de apă şi canalizare sunt investiţii importante pentru comunitatea din Mahmudia. Sunt investiţii aşteptate, investiţii dorite de oameni care iată s-au concretizat prin realizarea unor proiecte cu care s-au accesat bani europeni prin ITI. Totodată aceste investiţii pun în valoare resursele economice şi turistice la Mahmudia”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.