Aproximativ 6 kilometri de drumuri din interiorul comunei Slava Cercheză urmează să fie asfaltate. Investiţia de 1 milion de euro este finanţată prin ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Suntem cu licitaţia în curs şi cred că în două săptămâni o să ştim şi constructorul dacă nu apar contestaţii. Lucrările se vor derula în ambele sate, Slava Rusă şi Slava Cercheză”, a precizat Ivan Ignat, primarul comunei Slava Cercheză.

Tot prin mecanismul financiar ITI la Slava Cercheză vor fi reabilitate, modernizate, ex-tinse şi dotate căminele culturale din cele două sate ale comunei. Investiţiile au o valoare totală de aproximativ 595.000 de euro.

„Asfaltarea drumurilor locale este o investiţie de interes pentru comunitate. O infrastructură bună este esenţială pentru ceea ce înseamnă dezvoltare locală. Dacă ne referim la investiţiile din zona patrimoniului cultural, acestea sunt şi ele importante pentru că pun în valoare tradiţia şi moştenirea culturală contribuind astfel la creşterea gradului de atractivitate a zonei şi stimularea turismului rural”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

În mediul privat, prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării, în comună s-au accesat proiecte cu finanţare europeană în agroturism.