Liberalii au discutat, marţi seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) reunit în sistem de videoconferinţă despre candidaturile la alegerile locale.

Reprezentanţii PNL şi-au exprimat disponibilitatea să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

Preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, este deschis unor astfel de alianţe şi consideră că în toată ţara ar trebui făcută o alianţă a partidelor de dreapta.

„Întotdeauna am fost pentru asemenea alianţe, pentru că noi trebuie să vedem dacă aceste partide pot schimba în bine faţa judeţului, prin candidaţii pe care îi propun. Eu sunt deschis unor astfel de alianţe. Până acum am avut relaţii bune şi foarte bune cu USR – PLUS, cât şi cu PMP.  Sper ca şi colegii de la cele două partide să îşi păstreze aceeaşi linie de deschidere. Am strâns semnături, ne-am implicat în activităţi comune. Cred că în toată ţara ar trebui făcută o alianţă a partidelor de dreapta”, ne-a declarat preşedintele Ştefan Ilie.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, decizional, proiectul de lege care prelungeşte mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale şi judeţene până la 1 noiembrie. Acelaşi proiect reglementează că Parlamentul va stabili data scrutinului electoral pentru locale.

Biroul Politic Naţional al PNL a validat în luna martie a acestui an o serie de candidaturi la primăriile marilor oraşe şi la şefia Consiliilor Judeţene pentru alegerile locale.

Astfel, cel care va candida pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea este preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie. De asemenea, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea va intra în competiţia electorală deputatul liberal George Şişcu.