Toate locurile de joacă pentru copii amenajate în municipiul Tulcea s-au redeschis începând de miercuri, în urma  deciziei luate în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a asigura o minimă protecţie, în contextul pandemiei de coronavirus, Primăria Tulcea va igieniza zilnic locurile de joacă.

„Începând de astăzi am hotărât să redeschidem locurile de joacă pentru copii. Condiţia este ca în fiecare zi Primăria Tulcea are obligaţia să igienizeze locurile de joacă, ca o minimă măsură de protecţie împotriva virusului. Eu mizez foarte tare şi pe responsabilitatea părinţilor care cred că vor fi foarte atenţi la modul în care se joacă copii. Sunt convins că fiecare mămică va avea în poşetă câte o soluţie dezinfectantă sau spirt pentru a-i şterge pe cei mici pe mâini. Nu cred că există părinţi atât de iresponsabili încât să lase copiii la locul de joacă în orice situaţie”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

În municipiu există 37 de locuri de joacă pentru copii. Cel mai recent loc de joacă amenajat special pentru cei mici  este Bebe-Parc, situat în liziera de salcâmi de lângă patinoar, zonă amenajată de Primăria Tulcea şi partenerii LDS Charities care au montat un modul de joacă.

În contextul pandemiei de coronavirus, în luna martie, accesul în parcurile şi locurile de joacă din municipiu a fost restricţionat.